Организацията Wi-Fi Alliance, разработваща популярната безжична технология представиха официално новия стандарт Wi-Fi Certified Time Sync. Неговата основна цел е да се грижи за синхронизирането на информацията, която се споделя между смарт джаджите ни. Новият стандарт е създаден да настрои часовниците на всички устройства в домове ни с точност до по-малко от микросекунда. По този начин Wi-Fi Certified Time Sync може да улесни начина, по който използваме смарт джаджите

 

Така например, ако пуснете музика на високоговорители в две различни стаи технологията ще се постарае звука от тях да е синхронизиран с максимална точност. Wi-Fi Certified Time Sync може да се използва и от системи за домашно кино, които освен голям телевизор са допълнени от субуфер и няколко високоговорители и да осигурява стерео звук във всеки един ъгъл на помещението. Wi-Fi Certified Time Sync има потенциала да оптимизира работата на всички смарт джаджи, които използваме в домовете си.

 

Организацията смята, че това е подходящо решение за платформата Интернет на нещата. Wi-Fi Alliance ще предоставят и допълнителни софтуерни инструменти на производители, с които да оптимизират новия стандарт към бъдещите си продукти. Според официалните данни премиерата на Wi-Fi Certified Time Sync ще е достъпна през лятото. Това означава, че още до края на настоящата година ще видим първите устройства, които се възползват от предимствата на технологията.

 

 

 

Вижте как над 24 млрд. смарт джаджи ще поддържат платформата Интернет на нещата през 2020г.