SD Association е организацията, която регламентира и одобрява стандартите, с които работят съвременните microSD карти. Нейните представители обявиха последната иновация в стандартизирането на SD технологиите и превръщането им в по-атрактивен избор за всевъзможни устройства, като смартфони, фотоапарати, дронове и смарт джаджи. Последната спецификация на SD Assiciation се казва UHS-III и представлява сериозно подобрение в сравнение със сегашния стандарт, който всички ние използваме в microSD картите си. 

 

Най-голямото предимство на UHS-III е, че осигурява два пъти по-висока скорoст за изтегляне на информация, която вече достига до 624MBps, информира TheVerge. Това е сериозно увеличение, спрямо 312MBps, които са максималните стойности на сегашния UHS-II стандарт. Тук е момента да отбележим, че самите производители трябва да се погрижат, че техните нови продукти отговарят на съответните изисквания, за да се възползват от предимствата на тази технология. UHS-III трябва да отговори на все по-високото търсене на SDXC и SDHC картите на пазара. 

 

Припомняме ви, че UHS-I предлагаше максимална скорост от 104MBps, а втората версия на стандарта увеличи тази стойност до 312MBps. Новата версия ще удвои скоростта на SD картите и ще ни позволи да изтегляме много по-бързо мултимедийното си съдържание. Първоначално този стандарт ще е ограничен до SDXC и SDHC картите, като тепърва предстои да видим дали ще стане част и от microSD картите в смартфоните. По всичко личи, че този стандарт ще превърне изтеглянето на информация в още по-лесна и удобна задача за потребителите.

 

Вижте как да изберем подходяща SD карта памет за нашите нужди