Google вече работят над една нова функционалност, която да направи лаптопите с Chrome OS по-атрактивни за потребителите. Благодарение на нея хромбуците ще са съвместими със стандарта за сигурност Titan USB, който работи както на хардуерно, така и на софтуерно ниво. За целта Titan USB използва специален микропроцесор, който в реално време удостоверява идентичността на потребители. Този стандарт предлага и опция за отключване на лаптопите със специален USB ключ, предаде AndroidHeadlines.

 

 

Основното предимство на Titan USB e, че съчетава няколко различни софтуерни проверки и допълнителни хардуерно удостоверяване. Тази комбинация предоставя необходимата гъвкавост, от която се нуждаят хората търсещи максимално сигурни решения, за да предпазят личните си данни. Toзи стандарт е разработен от Google и изпълнява специален код, за да идентифицира USB устройства, които са свързани към него, а самият микропроцесор се активира при стартиране на устройството.

 

 

Интеграцията на Titan USB към хромбуците е интересно решение, което може да накара повече хора особено от бизнес средите да си купят модел с Chrome OS. В момента на пазара се продават различни USB ключова базирани на стандарта и от Google работят с водещите производители на аксесоари, за да увеличат допълнително техния брой. Засега Titan USB се използва от твърде малко устройство, но изглежда, че Google искат да променят ситуацията.

 

Вижте новите лаптопи с Chrome OS ще поддържат приложенията за Android