След като по-рано днес стана ясно, че премиерата на Asus ZenFone 7 ще се състои на 26 Август, нетърпението да видим новият флагман смартфон на компанията започна да става още по-голямо.

 В интернет пространството вече се говори усилено за  ZenFone 7, като се появяват различни течове на информация и рендъри. Тук Digital.bg ще сподели с вас най-правдоподобните и потенциално вярни и ще сподели някои от най-абсурдните, които откровено ще ви развеселят. Също така ще съпоставим това което се предполага, че знаем за ZenFone 7 с това, което със сигурност вече знаем за предшественика му Asus ZenFone 6 .

Над тази статия, можете да видите един от най-интересните и добре направени рендъри, които са правени на Asus ZenFone 7. Той е дело на Ts Designer и почти напълно покрива всеобщите мнения на инсайдърите преди премиерата на модела.

 

 

Ще за започнем с дизайна. При него основната база е ясна, защото визията на ZenFone 6 се оказа успешна и със сигурност Asus ще я продължи с минимални промени. В него основен акцент ще бъде дисплеят, който ще бъде наистина голям и с минимална рамка около всичките си страни.

Това ще бъде постигнато благодарение на липсата на фронтална камера. Също както при ZS630KL, което е моделната абревиатура на Zenfone 6, седмото поколение ще използва един модул от камери, който ще се стои статично върху гърба, но с едно движение ще се премества към лицевата част. И друг път сме казвали, че това решение, което реално не е патент на Asus и сме виждали и при други модели и марки смартфони е много удачно.

 Интегрирането на добра селфи камера над или в дисплея на смартфон винаги е проблем, заради обема на сензора ѝ. По тази причина при селфитата, дори на топ флагмани, качеството на снимките не е реципрочно на това при основните им камери. Решението е въртящата се камера и то определено има бъдеще.

Единственото неудобство е, че скоростта на завъртането и здравината на механизма. По предварителна информация, която имаме обаче се говори, че спрямо шестото поколение, при новото седмо поколение и в двете отношения телефонът ще бъде по-добър. По-рано се говореше, че камерата ще бъде интегрирана под самия дисплей, но това очевидно няма да се случи.

За разлика от ZenFone 6, който има дисплей с диагонал от 6.4", тук екранът е пораснал значително и вероятно ще бъде цели 6.7". Резолюцията ще остане без промяна (2340х1080 пиксела), но честотата на опресняване се очаква да бъде 120Hz.При хардуера едва ли ще има изненади, защото навсякъде се коментира една и съща възможност, а и преди часове в Geekbench хардуерният бенчмарк тест се появиха пълните характеристики на смартфон Asus с мистериозно наименование I002D, който е почти сигурно, че е ZenFone 7 или по-точно неговата Pro версия.
 
Да, очакваме а има както стандартен ZenFone 7, така и ZenFone 7 Pro. От публикацията става ясно, че смартфонът е с процесор Qualcomm Snapdragon 865+ с тактова честота 3.09GHz и той постига 966 точки в Single-Core теста и 3283 в Multi-Core. По предварителна информация малко по-слабият ZenFone 7 ще бъде с процесор Qualcomm Snapdragon 865, който също е доста мощен, но една идея по-слаб от плюса.

По данни на инсайдъра Roland Quandt, версиите на Asus ZenFone 7 ще бъдат с 6GB RAM памет и 128GB сторидж, а Pro 8GB RAM и 256GB сторидж. Цените им ще бъдат съответно 1000 и 1100 лева. На база това и пазара наблюденията ни върху пазара на смартфони като цяло, можем да кажем, че ако наистина това е цената на смартфона, то определено много хора биха си го взели. Дори излиза, че предвид параметрите си и минималната разлика в цената, по-мощният вариант е по-изгоден.

 Дали ще има разлика в заряда на батериите при двата модела, все още не е ясно. Предполага се, че и при двата той ще бъде 5000mAh.

 

Още от Digital.bg: Ulefone Note 8P e изгоден 5.5" смартфон за игри и забавления с двойна камера, Face Unlock и добра батерия


Музика: Bensound.com