В наши дни почти всеки използва предпазни кейсове за смартфона си. Просто, когато си дал не малко пари за такъв тип устройство, със сигурност би искал да го запазиш колкото се може по-дълго време здраво. Конкретно за iPhone 11, на пазара се предлагат вече хиляди различни кейсове. Голяма част от собствениците на iPhone 11 обаче държат да "облекат" смартфона си в оригинален кейс, а до момента Apple имаха само Clear Case и Silicone Case. Прозрачен или в плътен цвят,  стандартният оригинален кейс за iPhone 11 нямаше нещо интересно и запомнящо се в дизайна, което да го отличава от някой "афтърмаркет" за десетина лева. А имайте предвид, че оригиналните кейсове за iPhone 11 не са никак евтини. Цената им в България е 95лв.

 

Още от предишните и поколения iPhone, Apple имат и един малко по-специален предпазен калъф, който вече може да бъде определен като ефектен и нестандартен. Той носи името Smart Battery Case. От днес този калъф е наличен и за новите iPhone 11, Pro и Pro Max. Като за първия модел ще има бяла и черна разновидност, а за по-скъпите Pro е добавен и розова версия.

Smart Battery Case е с вградена батерия. Може да увеличи времето за автономност с още 50%, като нивото на допълнителният заряд се проследява посредством фирмено iOS приложение. Кейсът е с Qi сертификация и може да се зарежда както жично през смартфона, така и от безжично Wireless Charging зарядно.

В дясната част на кейса така има специален бутон, който активира камерата на смартфона, дори когато екранът е заключен. Последващо еднократно натискане прави снимка, а задържа стартира Apple QuickTake видео. Всъщност, благодарение на раздувката за допълнителната батерия Smart кейсът прави iPhone 11 по-удобен за държане при хоризонтални снимки, защото наподобява грип на фотоапарат. 

Всичко до тук е страхотно, но идва момента в който ще споменем и цената, а тя не е никак скромна. В информацията публикувана в глобалният сайт на Apple се споменава цена от 129$. В Европа и в частност в България обаче аксесоарите за iPhone идват малко по-скъпи от цените си в Америка и  Smart Battery Case за iPhone 11 се очаква да струва около 300лв. Ще ви припомним, че и Apple iPhone XS Max Smart Battery Case струва точно толкова.

Тук идва големият въпрос "Заслужава ли си?". За човек, който е дал около 3300лв за iPhone 11 Pro Max 512GB - отговорът по-скоро би бил "Да". Но има хора, които със сигурност биха отговорили "Не". За тях ще кажем, че познавайки пазара на смартфони много добре, можем да се сетим за десетки устройства с много красив дизайн и добри технически параметри, които могат да бъдат купени на цена под 300лв.

Ето например Ulefone Power 3S, който сме ви показвали във видео ревю в Digital.bg. Той има 6" FHD (2160 x 1080 пиксела) дисплей, 8-ядрен процесор Helio P23 с 2GHz честота, 4GB RAM памет и 64GB сторидж, двойна основна и двойна предна селфи камера, красив дизайн и батерия с цели 6350mAh заряд. Най-интересно е да в окомплектовката на Ulefone Power 3S, освен 5V/3A Fast Charge 4.0 зарядно, влиза и прозрачен силиконов кейс. 

 

Имате две коренно различни устройства, с почти реципрочна цена. Кое от двете ще изберете? Можете да ни пишете във формата за дискусии под статията.