Project Morpheus е името на интересен проект на Sony, зад който се крие иновативен шлем с добавена реалност на компанията. Припомняме ви също така, че тя вече oфициално потвърди, че устройството ще бъде представено на пазара с името PlayStation VR. Благодарение на последните данни на Ubergizmo разбираме и каква ще бъде цената на този модел, като те са генерирани от изказване на шефа на Sony Entertainment, Андрю Хаус.

 

В своето изявление той коментира, че PlayStation VR ще се продава на идентична цена с новата гейминг платформа, под което има предвид конзолата PlayStation 4. Oт своя страна това означава, че новия шлем за добавена реалност на компанията ще може да бъде купен от потребителите на цена от €350. Sony също така разкриха, че бъдещите собственици на устройството ще могат да се забавляват с поне 10 популярни игри, които ще са оптимизирани за PlayStation VR след премиерата му на пазара.

 

На този етап все още не знаем точно кога ще бъде представен този модел, но мнозина анализатори очакват това да се случи през първата половина на годината. По този начин PlayStation VR ще се изправи в директна конкуренция с други популярни продукти в тази ниша, като например Oculus Rift. Фактът, че почти всички големи компании обръщат внимание на технологиите за добавена реалност е сигурна гаранция, че те ще стават все по-популярни сред потребителите.

 

Вижте очилата с добавена реалност на Sony са вече достъпни за €670