Повечето бронирани смартфони са обемисти и със сравнително висока цена. Китайският бранд Oukitel пък реши да пусне в продажба от 11.11 нещо по нестандартно. Y1000 е брониран смартфон с компактни размери и ниска цена, която по данни на производителя за "Черният петък" в Китай, промоционално се очаква да бъде $100. 

 

 

Корпусът на телефона е дебел само 11.2мм, а теглото му е 212гр. Въпреки това в характеристиките на Oukitel Y1000 откриваме IP68 сертификат за протекция, 6-то ниво устойчивост на прах и 1.5 метра drop-resistance. Тоест можете да сте спокойни, че ако изпуснете телефона неволно, той няма да се счупи.  Тайната на здравината се крие в специалната PC+GF+TPU Whole Umi-body конструкцията на корпуса и наличието на Asahi Glass бронирано стъкло над дисплея.

 

 

Самият дисплей е с капковидна Waterdrop извивка за камерата горе. Той е с 6.088" диагонал и HD+ резолюция 1560х720 пиксела. Съотношението на страните е 19.5:9.

 

 

Предната селфи камера е 5MP, а върху гърба сензорите са два - 8MP+2MP. Респективно, телефонът ще може да прави снимки с "Ефект Боке". 

 

 

Върху гърба на Dual SIM смартфона Oukitel Y1000 има Fingerprint сензор за отключване с пръстов отпечатък. Освен това смартфонът може да бъде отключен и посредством Face ID лицево разпознаване.

 

 

Интересен факт е, че модела ще се предлага в богата палитра от цветови разновидности, сред които са сива, черна, сив, виолетова, синя, червена и розова. Корпусът е гумиран и телефонът е се пързаля. 

 

 

В основата на хардуера на Oukitel Y1000 стои централен процесор MediaTek MT6580P. Той е 4-ядрен, с Cortex A7 архитектура и тактова честота достигаща 1.3GHz. Партнират му GPU ARM Mali 400-MP2 на 500MHz и 2GB RAM памет. Вграденият в смартфона сторидж е с обем от 32GB, като той може да бъде увеличен с до още 128GB посредством четец на карти памет microSD. Операционната система която контролира всичко изброено до тук е Android 9 Pie.

 

 

Oukitel Y1000 се захранва от батерия с 3600mAh заряд. Зареждането ѝ става през USB Type-C порт, като в комплект с телефона има бързо 5V/1A зарядно. Още интересни смартфони от портфолиото на Oukitel, можете да видите на официалният сайт на вносителя на марката в България - Smartfonix.com.