Китайският производител разчита на атрактивни устройства в множество продуктови категории, за да бъде успешен бранд. Повечето потребители са свикнали да асоциират Huawei с популярните смартфони от Mate и P Series. Портфолиото на компанията включва още умни часовници, аудио аксесоари и дори лаптопи.

Представителите на MateBook серията се разработват като достъпна алтернатива на премиум устройствата на Apple. Дизайнерите на Huawei са много активни в постигане на оптимална минималистична визия, интеграцията на иновативни функции и гарантирането на най-добро изживяване.

 

 

Новият представител на MateBook гамата напълно оправдава тази концепция, тъй като се отличава с уникално съчетание от характеристики. Huawei MateBook 14s е ултратънък лаптоп с безрамков дизайн, висока честота за опресняване и Intel Core процесори от последна генерация.

Устройството запазва дизайнерските линии на своите предшественици и привлича внимание с тегло от 1.43 килограма, като дебелината на корпуса е едва 14.7 милиметра, съобщава PocketNow.

 

 

Новият лаптоп е оборудван с впечатляващ 14.2-инчов дисплей, който може да възпроизвежда съдържание с 2.5K резолюция. Реалистичните кадри и високото качество на картината ще се подпомага и от висока честота за опресняване на кадрите от 90Hz. Съотношението на FullView дисплея е 3:2, като компанията твърди, че екрана заема 90% от пространството в предната част.

Любителите на филми и мултимедия ще могат да се възползват от поддръжката на 100% гамата от sRGB цветове и възпроизвеждането на 1.07 млрд. нюанси. Натискането на Fn и R бутоните предлага опция за бързо превключване между 60Hz и 90Hz режимите на дисплея. По този начин лаптопа ще осигурява оптимален баланс между висока производителност и дълъг живот на батерията.

Четири високоговорителя с  Huawei Sound технологията предлагат максимално качество на звука. Батерията е с мощност от 60Wh, като 15 минути зареждане ще са достатъчни за три часа в режим на работа. Huawei Mate 14s се захранва от Core i7 процесори от 11-та генерация, които са допълнени от 16GB RAM и 512GB/1TB памет.

 

Oще от Digital: Какво трябва да знаем когато купуваме лаптоп