Компактните фотоапарати, които могат веднага да отпечатват на хартиен носител снимките продължават да предизвикват интерес сред доста потребители. Основната причина вероятно е свързана с носталгията по минали времена, но няма как да не споменем и достъпната цена. Kodak вече продават подобен фотоапарат, който се казва Mini Shot Instant Print и може да се купи в търговската мрежа на Amazon и функционира точно, както бихте очаквали. предаде SlashGear.

 

Самото устройство използва 10-мегапикселов обектив, 1.7-инчов LCD визьор и няколко бутона за навигация. Коdak Mini Shot e в състояние да отпечатва автоматично на специална хартия снимки с размер от 2.1х2.1 инча. Поддръжка за Bluetooth позволява безжично да свързвaте мини фотоапарата към смартфона, предаде SlashGear. По този начин бихте могли да направите изображение, дори ако сте на разстояние и използвате техните сензорни дисплеи.

 

 

Специална функция позволява да споделяте кадрите в социалните мрежи и другите сайтове в интернет. Любопитна подробност е, че има как да изпратите изображение снимано от смартфона до Коdak Mini Shot, за да го принтирате. Цената на компактният фотоапарат е $99.99 и в нея са включени осем 4Pass касети за печат. Определено е доста интересно да видим как дори и днес подобна технология продължава да намира място в ежедневието ни и да радва доста хора.

 

Вижте смартфоните и таблетите на Kodak за Европа ще се произвеждат от Archos