Samsung планират да отбележат подобаващо навършването на десет години от премиерата на първия смартфон Galaxy през 2019г. Още в първите месеци на новата година ще видим Galaxy S10 и вече се спекулира усилено с възможността компанията да представи и гъвкав смартфон с името Galaxy X. Дизайнерският език на Samsung се казва Infinity Display и бе въведен официално от Galaxy S8 с концепцията да се постигне оптимално съотношение между екрана и тялото в началото на 2017г., информира AndroidHeadlines.

 

 

Тазгодишните флагмани Galaxy S9+ и Galaxy Note 9 също са вдъхновени от концепциите на Infinity Display и постепенно намира място в някои от смартфоните на Samsung от средния клас. Въпреки това инженерите на Samsung вече експериментират с различни идеи как да подобрят визията на смартфоните си и работят над нов дизайнерски език с името Infinity-V. Компанията вече е регистрирала на свое име тази търговска марка, която вероятно е свързана със следващото поколение гъвкави смартфони Galaxy.

 

 

Наличието на буквата "V" в името може да се разглежда като индикация за гъвкав форм фактор и напълно съвпада с досегашната информация за плановете на Samsung. Преминаването към нов дизайнерски език е важно за компанията, защото е голям производител на хардуер, който може да се превърне в солиден източник на приходи. Гъвкавите дисплеи са иновация, която в дългосрочен план и Infinity-V е само първата им стъпка за реализирането на тази амбициозна идея. 

 

Още от Digital: Шефът на Samsung потвърди, че Galaxy S10 ще има различен дизайн