Мicrosoft обмислят няколко интересни визуални промени в следващите версии на Windows 10. Oт компанията искат да освежат интерфейса на операционната система с добавяне на допълнителни елементи. Софтуерните инженери на Microsoft вече са стартирали тестове с непознати досега икони, които се появяват в тестовете версии на Windows 10.

Разработчиците потвърдиха, че много символи от менюто ще изглеждат по различен начин след предстоящата актуализация. Така например иконите за функционалности като Hibernation Mode, Networking и дори флопи дисковете са достъпни под формата на shell32.dll файлове в Windows 10.

Успоредно с това последните Windows 10 Dev Channel Preview Builds версии преминават към актуализиран шрифт Segoe UI Variable в операционната система. За разлика от класическата визия на Segoe вече буквите ще бъдат по-четливи в малки размери и ще се отличават с подобрени очертания.

Плановете на Microsoft са сериозни и вероятно повечето UI компоненти на Windows 10 ще бъдат ъпдейтнати към Segoe UI Variable, съобщава DigitalTrends.

 

 

Актуализираните икони, които подготвя компанията са базирани на Fluent Design дизанерския език. По този начин Microsoft ще се постараят да актуализират тяхната визия, която остава непроменена през последните версии на Windows 10. Бета тестовете с представителите на Windows Insider програмата продължават.

Необходимо е още време преди да е готов финалният дизайн. Ако всичко върви по план иконите и новия шрифт ще са отличителни характеристики на Sun Valley ъпдейта на Windows 10. Скоро ще се проведе Build 2021 конференцията, когато е подготвено и  Whats Next For Windows събитие, на което ще научим повече за бъдещето на софтуера.

 

Още от Digital: 85% oт компютрите ще работят с Windows 10 до средата на 2021г.