Google Search организира цялата информация в интернет, правейки я лесно достъпна за всеки потребител с достъп до интернет. Високите продажби на смартфони ги направиха предпочитано средство за откриване на данни и респективно генерират най-голям трафик в търсачката.

Това е причината компания да е по-активна в ъпдейтването на мобилните си приложения, спрямо промените, които въвежда за десктоп търсенията. Началото на новата година също ускорява плановете на Googlе в тази насока, които работят над обновен дизайн в мобилната версия на Google Search.

Oсновният фокус за компанията е изчистването на интерфейса от ненужните елементи, както и предоставянето на още по-бърз достъп на съдържание, включително и модерните мултимедийни формати. Официална публикация в блога на Google акцентира върху няколко промени, които са залегнали в новия дизайн на Google Search за смартфони.

 

 

Първият елемент, който отличава новия дизайн е фокуса върху релевантната информация. Това включва максимално бързо пренасочване към необходимите резултати и визуализиране на заявката по най-подходящ начин за потребителите. Бързината не единственият акцент, тъй като алгоритмите вече ще правят текста още по-видим, като размера на полето със заглавието и снимката на публикациите.

Самият текст ще използва собствения шрифт на Google, който вече се използва от Gmail и други Google приложения за Android. Увеличаването на размера на Tiles публикациите в резултатите от търсенето ще улеснят четенето, когато сте в движение и изложени на пряка слънчева светлина.

За да ни насочат изцяло към полезната информация, която ни интересува Google са премахнали сенките при показването на резултатите. По този начин се осигурява по-голямо виртуално пространство за важното съдържание. Логото на Google също е леко променено и включва повече заоблени ъгли и елементи.

 

 

Актуализираната версия на Google Search ще насочи вниманието ни към конкретната информация, отколкото от дизайнерските елементи между публикациите. Google  искат с един клик да може да търсим и откриваме данни независимо от всеки вътрешен прозорец, който сме отворили в приложението. Разпространението на ъпдейта за Android и iOS вече започна и до дни ще е достъпен за всички.

 

Още от Digital: Как да активираме скритите игри в Google Search