Компанията е готова с актуализираната визия на Google Play, която е базирана на Material Design дизайнерския език. Някои потребители вече имат достъп до мобилното приложение и в кратки срокове ще е налично за всички. Най-значителната промяна, която ще забележите е, че лентата за навигация вече е позиционирана в долната част на интерфейса на Google Play. Така компанията се надява да ни улесни в откриването на съдържание в секции като "Games", "Apps, Movies & TV" и "Books". 

 

 

Преместването на този ключов елемент в долната част позволява по-удобно да управлявате менюто с пръстите си, което е полезно, като се има предвид колко големи са дисплеите на смартфоните. Самите икони на мобилните приложения могат да променят цвета си и това е друго подобрение, спряно досегашната настройка, с която се адаптираха към цветовата тема на горния фoн. След като актуализирате ще видите, че фона на Google Play вече е в бял цвят и така няма да дразни очите.

 

 

Много повече компоненти от интерфейса имат заоблени ъгли, като прави впечатление, че шрифта на текста е Google Sans, информира АndroidCommunity. Потребителите вече няма да откриват съдържание в секция "Music", което ще е достъпно за тях от услугата  YouTube Music. Новият ъпдейт на Google Play внася промени и в страниците със самите заглавия, секцията за коментари и рейтинги, като също така уголемява размерите на традиционните бутони "Install", "Open" и "Uninstall".

 

Oще от Digital: Как да изтегляме приложения, които вече ги няма в Google Play или в App Store