Google Play е онлайн магазин, който предлага най-богатата колекция от мобилни приложения в индустрията. Собствениците на устройства с Android също така могат да купуват допълнително съдържание като музика, филми, аудио книги и др. Няма да е пресилено да кажем, че успеха на операционната система се дължи в голяма степен и на еволюцията на Google Play.

Стотици милиони потребители всеки ден изтеглят съдържание на смартфоните от официалния портал на Google. Компанията премина към Material Theme дизайнерския език още преди две години, като малко след това потребителите имаха достъп и до Dark Mode функционалност. Вече е финализирана разработката на нов дизайн на Google Play, който вече е достъпен за потребителите.

Най-значителната промяна, която ще забележите в своя профил е преместването на традиционното "Hamburger" меню, което вече не е разположено в лявата част на интерфейса. Вместо това след актуализацията ще можете да го отворите от горния десен ъгъл, точно до вградената търсачка на Google Play.

 

 

Това е възможно като кликнете върху профилната си снимка, която изписва първата буква от името ви, ако не сте сложили друго изображение. Първият път, когато отворите актуализирания Google Play ще видите нотификация, която ви съобщава за промените. Самият текст обръща внимание, че мобилните приложения и данните за мобилните плащания вече са достъпни от този панел.

Менюто с настройки вече е разделено на четири отделни категории, а именно General, User-Controls, Family и About. Ако търсите къде са заглавията, които сте запазили в своя "Wishlist" трябва да изберете профилната снимка и да кликнете на Library. След това ще видите списък с трите основни опции: Wishlist, Movies and TV и Books.

Потребителите ще получат информация за своите актуални абонаменти и плащания в отделна категория с името "Payments & Subscription", съобщава 9to5google. Промените са насочени към улесняване на навигацията и откриването на съдържание в Google Play от потребителите на Android.

 

Oще oт Digital: Google Play вече поддържа споделяне на ъпдейти и приложения с Android смартфони