Google започнаха да разпространяват нов ъпдейт на своя онлайн магазин за приложения. Актуализацията е налична за някои потребители и в кратки срокове ще е достъпна за всички съвместими устройства. Най-съществената разлика, която ще забележите в Google Play e, че доста повече от елементите в интерфейса са в бял цвят. Това означава, че вече няма да виждате цветните теми в горната част на онлайн магазина.

 

 

Секцията с търсачката и класическите "Apps", "Games", "Movies & TV", "Books" категории вече нямат да бъдат маркирани в различни цветове и ще са изцяло в бял фон. Новата визия е вдъхновена от Material Design дизайнерския език, както и от начина, по който изглежда началната страница на Google. Другата промяна е свързана с поддръжката на някои функции в Android Q, включително и новата система за жестови команди.

 

 

Табовете със съдържание на началната страница вече са разположени в долната част. По този начин се улеснява откриването на мобилни приложения в четирите основни категории. Прави впечатление липсата на "Music" секцията, която за в бъдеще ще стане част от новата музикална услуга на Google. Новият изчистен дизайн на Google Chrome отстранява някои досегашни проблеми в работата на портала и допринася за по-бързата скорост на работа на Google Play.

 

 

Oще от Digital: Kак да решим най-често срещаните проблеми с Google Play