Google представиха новата версия на Calendar приложението през октомври, която се отличаваше с различен потребителски интерфейс. Компанията също така предостави на потребителите опция да продължат да работят със стария дизайн. По всичко личи, че новият интерфейс е предизвикал достатъчно позитивни реакции и много скоро ще бъде автоматично ъпдейтнат към всички профили. Това ще се случи на 8 януари за хората избрали Rapid Release опцията за ъпдейт.

 

Само седмица по-късно стартират актуализациите за стандартната Rollout Update конфигурация. Потребителите ще могат да отложат премиерата на новия дизайн до 28 февруари, а след това Google автоматично ще ъпдейтнат профилите им. Актуализацията включва и няколко допълнителни функции в Google Calendar. Taка например можете да виждате информация за конферентните зали преди да организирате събитие като размер, оборудване, локация и др.

 

 

Всяка една от поканите, която изпращате в календара може да се допълни с хипервръзки към електронни таблици, документи и презентации в Google профила. Предвидени са и допълнителни функции за управление на събитията в Google Calendar. Благодарение на тях ще можете още лесно и удобно да откривате нещата, които ви трябват. Moжем само да се въоръжим с търпение преди новата версия на Google Calendar да е достъпна за всички.

 

Вижте как да споделяме събития от Google Calendar с други хора