Google планират нов модел Chromebook Pixel с доста атрактивни спецификации, твърди сайтът AndroidHeadlines, позовавайки се на непотвърдена информация. Според данните, новият компютър с операционна система Chrome OS ще има цели 16GB оперативна памет и ще използва последно поколение процесор на Intel от серията Skylake.

 

Звучи доста вълнуващо, но засега не знаем дали информацията действително се отнася за модел Chromebook или за някакво друго устройство. От сайта предполагат, че става въпрос за ноутбук точно от тази серия, заради споменатата в информацията светеща в различни цветове част. Този елемент действително присъства във всички продукти с наименование Pixel, които предлага Google, включително в Pixel C – таблет, за който се твърди, че е трябвало да използва Chrome OS, но който всъщност бе пуснат на пазара като устройство с Android.

 

Още от Digital: Хибриден Таблет Google Pixel C

 

Единственото, което не може да каже никой е до колко успешни са ноутбуците Chromebook. Google никога не разкрива броя на продадените си устройства, следователно за него можем само да гадаем. Според AndroidHeadlines, Chromebook се използва най-вече сред служителите на Google. Все пак, интересно ще ни е да видим дали пък потенциалният нов модел с 16GB RAM няма да направи модела по-атрактивен и за обикновения потребител.