Само преди броени дни Google представиха официално новата си музикална услуга YouTube Music Key, а сега разбираме повече детайли за нея. Една от най-интересните характеристики на това предложение на компанията е, че то ще осигурява достъп до пълния каталог на Google Play Music. По този начин потребителите ще могат да избират парчета от колекция с над 30 млн. заглавия, както и да слушат специално създадени от музикални експерти плейлисти, съобщава Gsmarena.

 

YouTube Music Key ще се конкурира директно с популярни предложения като Spotify и ще се отличава с едно ключово предимство. Google сега потвърдиха, че потребителите, които са платили абонамент за Play Music, който обикновено е €9.99 не е необходимо да отделят допълнителни средства за новата услуга. По този начин с една месечна такса те ще могат да се възползват от двете предложения на Google, което определено е доста интересен подход.

 

Предстоящата услуга на компанията ще ви позволи да слушате парчета във фонов режим, а също когато нямате интернет и премахва досадните реклами от YouTube. Tрябва да отбележим, че YouTube Music Key се очаква да е достъпна за потребителите до броени дни. Услугата все още е в бета фаза на развитие и е необходимо да получите покана, за да можете да започнете да се възползвате от предимствата ѝ.