Аviate е името на приложение, което Yahoo придобиха преди две години и сега представиха официално най-голямата актуализация на заглавието след реализирането на тази сделка. От своя страна то е създадено, за да ни улесни в организирането на приложенията и информацията на смартфоните и таблетите, позволявайки бързо да открием това което търсим, независимо къде се намираме. Една от най-интересните характеристики на Aviate е новата функция Smart Stream, която замества досегашния панел за навигация Spaces, предаде Engadget.

 

Yahoo я определят като интелигентен стрийм с интерактивни карти, чието съдържание се променя, в зависимост от локацията и това, което правите. Така потребителите могат от лявата част на началния екран да виждат списък с актуални новини, предстоящи събития, спортни състезания, забележителности наблизо и др. Аviate се учи от навиците и ежедневието на потребителите и има вградена търсачка, с която лесно да откривате съдържание в интернет, хора в списъка с контакти, приложения и др.

 

Идеята да имате достъп до най-важните неща за вас под формата на интерактивни карти не е нова, тъй като именно това е една от най-отличителните характеристики на Google Now. Новoто приложение на компанията е създадено като конкурент на популярната услуга на компанията и ви предоставя хиляди уолпейпъри, с които да персонализирате началния екран на смартфона си. Oстaва само да проследим как потребителите ще възпримат промените в Yahoo Aviate и най-вече функцията Smart Stream.

 

Вижте мобилната реклама ще има ключова роля за бъдещето на Yahoo