Информацията за представянето на операционната система Windows 8 се разпространява в интернет пространството, а  що се отнася за конкретни дати в далечното бъдеще, може да се счита че това е просто слух. Service Pack 2 за Windows 7 и Windows Server 2008 R2  се разработва активно от есента на 2010 година и ако всичко върви по план, се очаква тяхната реализация да бъде в средата на 2012 година, съобщава Techspot.com.

 

Междувременно Windows 8 е още в начален етап на развитие, като главния етап в програмирането ще започне през март 2011 година, операционната система е предвидена за края на 2012 и версията ще се казва Windows Server 2012. Според слуховете,  Microsoft планират две бета версии за Windows 8 и поне едната ще бъде на разположение на широката публика. Три месеца след реализацията на версия RC, ще се появи и компилираната финална версия RTM за Windows 8, като софтуерната компания ще започне продажбите на дребно на 7 януари 2013г.

 

Като цяло, точната дата не е от голямо значение, тъй като е напълно възможно плановете на компанията да претърпят изменение. Microsoft вероятно ще се опита да реализира Windows 8 още през 2012 година, а не през януари на следващата година, както се случи с Vista, когато софтуерният гигант изпусна продажбите по празниците.