Преносимите устройства за съхранение на данни трябва да отговарят на няколко изисквания, за да привлекат вниманието на потребителите. На първо място те трябва да са малки, леки и също така да гарантират висока скорост на работа именно заради това компактните USB модели са толкова популярни в сектора. Един от недостатъците им е, че те работят по-бавно от класическите преносими твърди дискове и не предлагат толкова голям капацитет за съхранение на данни, предаде Geek.

 

Компанията VisionTek планира да промени тази ситуация с новия си продукт, който съчетава в себе си предимствата на двата вида устройства. Tрябва да отбележим, че той поддържа USB 3.0 mSATA стандарта, като са предвидени версии с капацитет от 480GB, но скоро ще видим и модели с 1TB памет. Устройството на VisionTek е по-голямо от стандартните флашки, но значително по-малко от класическите твърди дискове и се отличава с висока скорост при запис и четене на информация.

 

Теглото на VisionTek mSATA Mini Enclosure е само 32 грама и вече е достъпно за предварително поръчка. Цената му е по-висока от нормалните 2,5-инчови твърди дискове, но те са много по-тежки и големи, което е и основния им проблем. Компанията вече продава новите си USB 3.0 моделите на цена от €55 за 120GB, €80 за версията с 240GB и €170 за 480GB.