Chrysler впечатлиха много анализатори и потребители преди три години с премиерата на уникалната си деветстепенна скоростна кутия. Благодарение на нея се намалява с двуцифрени стойности консумацията на гориво, което е доста впечатляващо дори и за съвременните трансмисии в индустрията. Сега от Volkswagen потвърдиха, че вече работят над нов проект, с който планират да развият дори още тази концепция, коментира Wired.

 

Компанията разработва първата в света 10-степенна скоростна кутия с двоен съединител, която може да дебютира на пазара с предстоящия модел 2015 Passat. Въпросната трансмисия ще позволи на автомобилите с нея да оптимизират оборотите и работата на двигателя така, че да се редуцира максимално разхода на гориво. Трябва да отбележим, че този продукт ще има ключово значение за стратегията на Volkswagen да на намали консумацията с 20% в цялото си портфолио от автомобили.

 

В това число влизат популярните модели от брандовете Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini и Porsche. Информацията за 10-степенната скоростна кутия научаваме от представители на компанията по време на International Motor Symposium, който се проведе във Виена. Volkswagen също така представиха на събитието четирицилиндров дизелов агрегат с 236 конски сили, който да допълни новата и трансмисия.