Toshiba представиха първата в света SDHC карта памет с вградена NFC технология. Предимството на тази карта е, че няма нужда да я поставяме в четец, за да видим какво има вътре: достатъчно е само да я поставим близо до смартфон, който също поддържа NFC и цялата информация ще се изпише на дисплея на мобилното устройство.

 

Въпросната информация съдържа неща като името и капацитета на картата, колко свободно място има и какъв тип данни са записани в нея. На телефона, също така, ще виждаме миниатюрите на до 16 снимки съхранявани в картата. Самата карта ще бъде пусната на пазара в няколко варианта с по 8GB, 16GB и 32GB капацитет. Това ще стане през февруари, макар че още не знаем на каква цена ще се предлага.

 

Картата с NFC няма да ни позволява да прехвърляме данни безжично. Toshiba, обаче, ще представят третото поколение на друга своя карта FlashAir SD, която осигурява тази функция благодарение на поддръжката си на безжичен интернет. Тази карта ще бъде пусната на пазара през март на цена от около €66 за модела с 16GB сторидж или от около €84 за тази с 32GB сторидж.