Компанията Rovio официално обявиха, че новата атрактивна игра от популярния франчайз Angry Birds ще се казва Stella. Ключовият герой в нея се оказва, че ще е розовата женска птица, която за първи път видяхме в Seasons версията на заглавието. Rovio останаха доста мълчаливи относно детайлите на играта в опита си да задържат любопитството ни на максимално ниво, информира TheNextWeb.

 

Все пак играта се очаква да предложи пет нови персонажа и изцяло различен геймплей от този, който сме викнали да виждаме в другите Angry Birds заглавия досега. Сюжетът на Stella ще е базиран около идеята тя да запази добрите си отношения със своя най-добър приятел въпреки много препятствия, които заглавието ще предложи на потребителите. Идеята за изцяло нова игра не е изненадваща, тъй като Rovio продължават да търсят начини, как да разширят своето присъствие в сектора.

 

В момента популярните Angry Birds версии се използват от над 200 млн. потребители всеки месец, което е доста впечатляващо постижение. Предстои да видим как те ще възприемат най-новия представител от франчайза на компанията в лицето на заглавието Stella. Шансовете играта да повтори успеха на другиите версии на Angry Birds, тъй като Rovio вече се превърнаха в един от най-популярните производители в сектора.