SoundHound е мобилно приложение, което ви позволява бързо да разбирате името на песните и изпълнителните, които слушате по радиото или в домовете си. Компанията сега представи нов продукт, който се казва Hound и представлява персонален асистент, който предлага идентична функционалност с услуги като Google Now и Apple Siri. Приложението позволява да използваме гласови команди, за да извършваме обаждания, пращаме съобщения, откриваме информация в интернет и др., съобщава TheNextWeb.

 

Hound също така може да се активира с командата „OK Hound” и е оптимизирано да открива видео клипове, изображения, актуални новини, да настройва аларми и създава събития в календара, както и да търси в Wikipedia. Новият продукт на компанията може да отговаря на дълги и сложни въпроси и вече изненада доста потребители с бързата си скорост на работа. В момента Hound поддържа над 50 различни източника на информация, като за сравнение Siri стартира с 10 домейна, а година по-късно техния брой се увеличи до 22.

 

За разлика от нея, обаче приложението на SoundHound няма собствена индивидуалност, а представлява просто роботизиран глас, който отговаря на заявките ви. Навлизането на компанията в тази пазарна ниша е доста интересно решение и тепърва ще проследяваме дали приложението може да се конкурира с другите популярни гласови услуги. Ако искате сами да изпробвате възможностите на приложението Hound вече можете да го изтеглите от този линк.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: