Sony вече разработват наследник на последния си смартфон от висок клас, Xperia Z4, който се продава на европейския пазар с името Xperia Z3+. Сега в интернет се появиха нови детайли за още две устройства с логото на компанията, които носят кодовите имена E6603 и E5803. Любопитното е, че се очаква те да бъдат представени официално на пазара като Xperia Z5 и Xperia Z5 Compact, съобщава PhoneAreana.

 

Sony възнамеряват да имат силно присъствие на технологичното шоу IFA 2015 в Берлин в началото на септември, където вероятно ще разберем повече детайли за тях. Сегашната информация разкрива, че двата смартфона ще се захранват от MSM8944 процесор на Qualcomm, което всъщност е мощния Snapdragon 810 чип на компанията. Моделът E6603 ще има дисплей, който поддържа Full HD резолюция, докато E5803 или Xperia Z3 Compact ще има панел с HD разделителна способност.

 

От своя страна тези данни съвпадат със стратегията на Sony да не бърза да представя собствени смартфони, които са оборудвани с QHD дисплеи на пазара. За съжаление на този етап не разполагаме с детайли за другите ключови характеристики на устройствата като камера, батерия, RAM и др. Moжем да се надяваме, че в следващите седмици преди старта на IFA 2015 ще научим повече за подобренията, които ни очакват в Xperia Z5 и Z5 Compact.

 

Вижте вече можем да тестваме Android M на смартфони и таблети Sony