Новият смартфон Xperia Z5 ще има ключово значение за присъствието на Sony в пазара на смартфони през втората половина на годината. Компанията смята да реализира предстоящия си флагман през септември, което вероятно ще се случи на IFA 2015 в Берлин. Последните данни на PhoneArena потвърждават тази информация, а също и част от техническите спецификации на новия смартфон от висок клас на Sony.

 

По този начин компанията смята да се конкурира по-успешно с новите модели на Samsung и Apple, които се очаква да дебютират приблизително по същото време. Sony Xperia Z5 ще има 5.5-инчов дисплей с Full HD разделителна способност при плътност от 401ppi и ще работи с Android 5.1. Moделът ще се захранва от мощен Snapdragon 810 процесор на Qualcomm, който има осем ядра и е допълнен от Adreno 430 графичен чип.

 

Високата производителност на Xperia Z5 ще се гарантира от 3GB RAM, а вградената памет е 32GB, която може да се увеличи с microSD слот за памет карта. Oсновната камера ще е с 20.7-мегапикселова резолюция, като в предната част е разположен и 8МР сензор за селфи снимки. Любопитното е също, че Sony смятат да оборудват новия си смартфон и със сензор за пръстови отпечатъци и ще е любопитно да разберем каква ще е цената му на европейския пазар.

 

Вижте кои смартфони на Sony ще получат ъпдейт към Android 5.1