Sony и Microsoft демонстрираха възможностите на много нови игри и ексклузивни заглавия, които скоро ще са достъпни за собствениците на PlayStation 4 и Xbox One в следващите месеци на изложението E3 2015. Двете компании скоро ще изведат конкуренцията си на изцяло ново ниво с атрактивни устройства като очилата HoloLens и Project Morpheus. Въпреки това новото поколение конзоли на Sony и Mircrosoft продължават да са едни от най-продаваните им продукти на пазара.

 

Сега от японския производител информираха потребителите си, че само след няколко седмици ще стартират доставките на нова Ultimate Player Edition версия на PlayStation 4, информира Еngadget. Актуализираната версия на устройството ще ни предложи два пъти повече вградена памет, която вече е 1TB и Sony планират да я продават на европейския пазар от 15 юли. Според неофициална информация някои от търговските вериги на Франция ще доставят 1TB на конзолата в комплект с PS Vita на цена от около €579.

 

Компанията е увеличила не само вградената памет на конзолата, но също така са намалили с 10% нейното тегло и с около 8% консумацията на енергия, въпреки по-големия хард диск. Sony също така представиха и нови мобилни приложения за Android и OS на услугата PlayStation Now, които вече са достъпни за изтегляне от потребителите. Ще е интересно да разберем каква ще е официалната цена на 1TB конзола PlayStation 4 в Европа, като вече знаем, че тя ще се продава в класическите бял и черен цвят.