Sony планират да фокусират бъдещата си стратегия изцяло към своето портфолио от смартфони и таблети. Компанията вече се съгласи да продаде своя бизнес с лаптопи VAIO и сега потвърди, че спира да произвежда електронни четци. Според официалните данни последният подобен модел е създаден в края на май и Sony нямат намерение да разработват повече подобни модели, предаде PCWorld.

 

Потребителите ще могат да се сдобият с Sony Reader PRS-T3 в следващите месеци, докато се изчерпат наличните му стокови наличности. След това, обаче компанията няма да произвежда повече бройки от него, а също така не възнамерява да създава и негов наследник. Интересното е, че Sony представиха първия си електронен четец преди цяло десетилетие и на практика създадоха тази пазарна ниша.

 

В момента японският гигант се намира в процес на трансформация на този бизнес към канадската компания Kobo. Aнализаторите са на мнение, че продажбите на подобни устройства ще продължат да намаляват в глобален мащаб и постепенно тази продуктова категория ще изчезне напълно. За нас потребителите ще е интересно да проследим и дали други водещи компании като Amazon и Barnes & Noble ще последват примера на Sony.