Shazam е впечатляващо мобилно приложение, което ни позволява само за броени секунди да разберем името на песента и изпълнителя на всяко парче, което звучи около нас. Заглавието ни показва и текста им, като също така предоставя и линкове към в тях YouTube и определено е най-популярното подобно прeдложение за Android и iOS. Главният изпълнителен директор на Shazam, Рич Райли сега потвърди, че компанията вече работи над нова полезна функция, която ще разшири значително възможностите му, съобщава TheNextWeb.

 

Според думите му скоро популярния син бутон на приложението ще ни позволи да разпознаваме и реални обекти и респективно да получаваме повече информация за тях. По този начин например, ако приближите смартфона си до даден хранителен продукт, ще видите данни за съставките му или пък, ако го направите над DVD диск ще видите детайли за съдържанието му и др. Новата функция на Shazam също така ще изисква достъп до камерата на мобилното ви устройство, за да може да работи нормално.

 

Възможността да сканираме и идентифицираме физически обекти е доста интересна и определено може да разшири значително потребителската база на Shazam. В момента заглавието се използва от приблизително 100 млн. души и се разработва от екип, който наброява над 250 човека. Ще трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да разберем кога ще можем сами да изпробваме новата функция на Shazam.