Разделителната способност на дисплеите е един от ключовите фактори при избора на нов смартфон сред потребителите по цял свят. Новите устройства на водещите компании предлагат впечатляваща плътност на пикселите, като Samsung Galaxy S6 например гарантира на собствениците цели 577ppi. Японският бранд Sharp има потенциала да промени изцяло представата ни за възможностите на модерните смартфони, коментира Gsmarena.

 

Инженерите на компанията успяха да създадат уникален дисплей с диагонал от 5.5 инча, който се отличава с изумителната плътност от 806ppi. Самият панел е базиран на IGZO технологията, която се отличава с ниска консумация на енергия и също така поддържа 4K резолюция от 3860х2160 пиксела. Sharp също така се надяват новия дисплей да намери приложение и сред все по-популярните устройства с добавена реалност на пазара.

 

Иновативният панел е поредното доказателство, че смартфоните с 4K разделителна способност ще са реалност много по-скоро, отколкото вероятно сме си представяли. Sharp потвърдиха, че дисплея все още е прототип, но планират да стартират масовото му производство през следващата година. Можем само да се надяваме, че скоро ще разберем повече детайли за възможностите на 5.5-инчовия панел на компанията.