Sharp едва ли е първото име, което асоциирате с глобалния пазар на смартфони, но това не пречи на компанията да допринася за развитието на иновациите в индустрията. Японският производител сега реализира сега реализира премиерата на нови представители на своята гама Aquos, които се отличават с впечатляващите си камери. Трите смартфона на Sharp се казват Aquos Zeta, Aquos Xx и Aquos Serie и могат да записват Full HD видео със 120 кадъра в секунда, предаде PCWorld.

 

Интересните им характеристики не спират дотук, тъй като при FWVGA резолюция от 854х480 пиксела тази цифра се увеличава до невероятните 2100 кадъра в секунда. Sharp също така споделиха, че така те предлагат най-високата стойност за запис на Slow Motion видео в пазара на смартфони досега. Новите модели на компанията разполагат с 13-мегапикселови сензори с автофокус и LED светкавица, като са базирани на уникалната Frame Compensation технология.

 

Благодарение на нея смартфоните използват специален алгоритъм, който копира всеки кадър във видео клиповете и добавя по десет техния копия към всеки кадър. Именно комбинацията от тази технология и специалната камера е причината за достигането на скорост от 2100fps при запис на Slow Motion видео с FWVGA резолюция. Ще е интересно да видим дали Sharp планират да лицензират технологията си за използване и от други производители в индустрията.