Seagate е бранд, който допринася най-много за развитието и подобряването на възможностите на съвременните твърди дискове. Компанията води ожесточена конкуренция с другите водещи производители, за да намалява значително размерите на собствени си продукти. Seagate сега разкри детайли за новия си твърд диск от висок клас, който се казва Seven и е с дебелина от едва 7 милиметра, предаде Geeky-Gadgets.

 

По този начин той се превръща в най-тънкия модел създаван от Seagate досега и ще е достъпен за потребителите с капацитет от 500GB. Seven е разработен, за да отбележи подобаващо навършването на 35 години от създаването на компанията и се отличава с класически 2.5-инчов форм фактор. Изчистеният дизайн на твърдия диск е допълнен от елегантно метално покритие и е произведен със специална технология на Seagate.

 

Компанията също така изтъкна в официалното си изявление, че Seven е най-тънкият хард диск в индустрията, който има 500GB памет. Потребителите, които се интересуват от покупката на подобен модел е добре да знаят, че той ще се продава на европейския пазар до края на януари. Препоръчителната му цена се очаква да бъде приблизително €80, а предварителни поръчки могат да бъдат направени от официалния сайт на Seagate.