Western Digital се превърна в първият бранд, която стартира продажбите на ново поколение твърди дискове с капацитет от 6TB на пазара. Компанията е заложила на технология на херметично затваряне и запълване вътрешността с хелий в създаването му. От Seagate сега представиха на свой ред свой модел със същият капацитет, който се казва Enterprise Capacity 2.5 HDD v4, предаде TechSpot.

 

Въпросният твърд диск е в състояние да работи с 7200 оборота в минута, което го прави с 25% по-бърз от конкурентния продукт на Western Digital. Moделът на Seagate гарантира максимална скорост от 226MBps и най-високата плътност на квадратен сантиметър в индустрията. Потребителите ще могат да избират между модели с вградена памет от 5TB, 4TB и 2GB, а също SATA и SAS свързаност, като те ще се продават и с включена петгодишна гаранция.

 

Данните на компанията посочват, че времето за грешка е цели 1,4 млн. часа, което е еквивалента на 160 години и устройството е създадено да издържа непрестанни натоварвания и обработва безпроблемно трансфери от 550ТВ на година. Seagate потвърдиха, че вече са стартирали доставките на Enterprise Capacity 2.5 HDD v4 до търговските си партньори по цял свят. Все още не знаем цената на ултрабързите 6GB модели на компанията, но се очаква те да са достъпни в Европа до края на тримесечието.