Teхнологията NAND набира все по-голяма популярност в индустрията и именно тя се използва в последното поколение SSD дискове на големите производители. Приложението ѝ не се ограничава само до тях, тъй като намира място във външни хард дискове, флаш памет за смартфони и таблети, и други подобни продукти. SanDisk сега си партнираха с Toshiba в разработването на интересен нов продукт, с който привличат вниманието ни, предаде DigitalTrends.

 

Двете компании заедно са създали нов 3D NAND чип с капацитет от 256GB, който е изграден от 48 отделни слоя, което го прави първия в индустрията с тази структура. От своя страна тази характеристика има важно значение, тъй като вертикалното им подреждане позволява да се намали хоризонталната ширина и дълбочина. Крайният резултат е, че 3D NAND флаш паметта на SanDisk е с по-компактни размери и така ще допринесе за намаляването на размерите на устройствата с нея на пазара.

 

Едно от основните предимства на NAND технологията, че тя се отличава с много по-висока плътност, в сравнение с другите конкурентни производствени методи. Много компании, сред които и SanDisk са на мнение, че тя представлява бъдещето на индустрията и именно заради това инвестират сериозни средства в разработването на продукти с нея. В заключение ще отбележим, че уникалната 256GB флаш памет с 48-слойна структура ще е достъпна в началото на следващата година.

 

Вижте  Intel създадоха 1000 пъти по-бърза NAND флаш памет