Екип от китайски дизайнери стартираха нов иновативен проект, който да промени изцяло възможностите на съвременните 3D принтери. В момента повечето компании насочват вниманието си към отпечатването на обекти с малки размери, като използват тази технология. Тримата дизайнери кръщават уникалното съоръжение с името Sand Babel и концепцията им бе една от най-интересните по време на 2014 eVolo Skyscraper Competition, предаде Inhabitat.

 

Футуристичният дизайн не е най-атрактивната му характеристика, тъй като уникалния небостъргач е създаден от пустинен пясък. Идеята за Sand Babel e вдъхновена от торнадата и скалите с форма на гъби в пустинята, а сградата е оборудвана и с голяма мрежа от подземни тунели. В тях са разположени туристически платформи, жилищни помещения, научно-изследователски лаборатории и др.

 

Трябва да отбележим също, че тези тунели свързват и трите кули, които са част от футуристичния град на китайските дизайнери. Във външната им част са разположени множество соларни панели, които генерират електричество, с което се захранват съоръженията. Все още не знаем кога ще стартира строежa на Sand Babel, но това определено е един от най-впечатляващите 3D принтирани обекти, които сме виждали досега.

 

В галериятя можете да видите още снимки: