Samsung представи официално най-новия си смартфон, който носи името Galaxy S Duos и ще бъде в продажба на европейския пазар от септември. Дизайнът на устройството е инспириран изцяло от визията на Galaxy S III и засега няма данни за колко пари ще може да бъде купен новия модел. Европейските потребители ще бъдат привилигеровани и именно те ще имат първи възможността да се сдобият с Galaxy S Duos, а впоследствие той ще е достъпен и на други пазари, предаде ubergizmo.

 

Устройството ще работи с Android 4.0 ОS и поне на този етап няма информация за евентуален ъпдейт към Jelly Bean OS. Oт компанията са включили 4-инчов WVGA дисплей, който осигурява резолюция от 800х480 пиксела, а вградената памет ще достигне до 4GB. Включен е и microSD слот за памет карта, с който капацитета може да се увеличи до 32GB.

 

На гърба е разположена 5-мегапикселова камера с LED светкавица, а в предната част е разпложен допълнителен VGA сензор за видео разговори. Samsung Galaxy S Duos ще поддържа още Bluetooth 3.0, Wi-Fi, A-GPS и интерфейса TouchWiz, a дебелината му ще бъде 10,5мм. Включени са още microUSB и USB 2.0 портове и не ни остава нио друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем на каква цена ще стартират доставките му в Европа.