Защитното стъкло Gorilla Glass 4 е най-здравото и издръжливо покритие за мобилните ни устройства, което Corning са представяли досега. Всички ние с нетърпение очакваме премиерата на първата вълна смартфони и таблети, които се възползват от тази иновация на пазара. Сега от компанията ни изненадаха, че вече можем да купим мобилна джаджа с Gorilla Glass 4, тъй като покритието е използвано в новия Samsung Galaxy Alpha, предаде Gsmarena.

 

По този начин елегантният смартфон на корейския гигант се превръща в първото мобилно устройство на пазара, което предлага тази иновация. Според официалните данни Gorilla Glass 4 е с дебелина от едва 0.4 милиметра, което ще доведе до навлизането на следващо поколениe ултратънки и здрави модели. Защитното стъкло е в състояние да оцелее приблизително в 80% от случаите, когато бъде изпуснато от височина един метър върху твърда повърхност.

 

Именно това е една от причината Samsung Galaxy Alpha да е с дебелина от 6.7 милиметра при тегло от 115 грама. Другите спецификации на смартфона включват 4.7-инчов HD дисплей, сензор за пръстови отпечатъци, 2GB RAM и осемядрен Exynos 5430 процесор на Samsung. Можем само да се надяваме, че скоро ще станем свидетели на премиерата на още мобилни устройства на пазара, които имат Gorilla Glass 4.