Samsung през тази година няма да чакат старта на технологичното изложение IFA 2015 в Берлин, за да реализират премиерата на новия си фаблет от висок клас. Galaxy Note 5 е обект на множество спекулации в последните седмици, според които компанията ще го представи на събитие, което ще се проведе на 12 август. Сега последният доклад на корейските медии разкрива, че всъщност това събитие ще се случи само ден по-късно, предаде Pocket-Lint.

 

Корейският гигант също така вече е избрал Ню Йорк за мястото, на което да ни покаже за първи път най-добрия фаблет, който е създавал досега. Основната причина за това решение на Samsung е да си гарантира достатъчно време да привлече вниманието на потребителите към Galaxy Note 5 преди премиерата на iPhone 6s, която се очаква да е през септември. Припомняме ви също така, че компанията смята да представи заедно с новия Galaxy Note 5 и още един атрактивен смартфон, а именно Galaxy S6 Edge Plus.

 

От гледна точка на характеристиките сред подобренията, които ще видим в новия фаблет са 5.7-инчов с QHD резолюция, 20-мегапикселова камера и според някои анализатори ще оперира с Android M. Устройството също така ще поддържа и USB Type-C конектор, което ще го превърне в един от първите модели на пазара с тази характеристика. Предстои да видим на каква цена ще може да бъде купен Galaxy Note 5 на европейския пазар.

 

Вижте Samsung Galaxy Note 5 по-рано от очакваното