Android е най-популярната платформа за смартфони и таблети, но Google също така разработват нейни версии за смарт часовниците и автомобилите. Името на компанията Jide Tech едва ли ви е познато но сега тя привлича вниманието ни с много интересно ново устройство. Неговото име е Remix Mini и представлява миниатюрен компютър, който работи с модифицирана версия на Android OS, предаде BGR.

 

Компактната джаджа се захранва от 64-битов Cortex-A53 процесор на компанията Allwinner, който е с четири ядра, работещи на 1.2GHz. Потребителите ще мога да избират между версии с 1GB или 2GB RAM, 8GB или 16GB вградена памет, като операционната система се казва Remix OS. От своя страна тя е базирана на Android и включва поддръжка за мишка и клавиатура, има собствен File Manager и много други полезни функции, които ще улесняват работата ви.

 

Опциите за свързване включват Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11b/g/n, HDMI, USB 2.0 и Ethernet портове, като Remix Mini вече събра необходимото финансиране в Kickstarter. Създателите му го определиха като първият, работещ компютър с Android в индустрията и смятат да стартират продажбите му през октомври. Най-голямото предимство на Remix Mini е цената, тъй като ще се продава на пазара за едва €19.

 

В галерията можете да видите още снимки:

Вижте пет мини компютъра, които могат да се поберат в ръката ви