Red Bull е популярна не само с известната си енергийната си напитка, но също с подкрепата и финансирането на множество събития, главно в сферата на екстремните и моторните спортове по цял свят. Разбира се не бива да забравяме и факта, че компанията финансира и собствен отбор в най-гледаната автомобилна надпревара, а именно Формула 1. Любопитното е, че сега от Red Bull Racing намекнаха, че австрийския бранд не отхвърля възможността да представи собствен сериен автомобил, предаде DigitalTrends.

 

Все пак компанията ще продължи да е фокусирана изцяло върху амбициите си с Формула 1, но допира с технологиите и контактите, които тя си създава са логична стъпка за навлизането ѝ в нова пазарна ниша. На този етап не знаем дали Red Bull смятат да представят компактен градски автомобил като Mini Cooper, които често сме виждали да рекламират нейната напитка или набиращите популярност SUV модели. Техническият директор на Red Bull Racing, Адриан Нюи също така вече работи над няколко дизайна на прототипи.

 

В момента компанията си партнира с Renault-Nissan Group и притежаваната от нея марка Infinity и вероятно тя ще потърси сътрудничество с  тях при създаването на новия си автомобил. Все пак досегашният акцент на Red Bull към екстремните преживявания вероятно означава, че спортната насоченост ще е един от основните акценти в разработването на въпросния модел. Ще е интересно да разберем повече детайли за плановете на компанията да представи на потребителите първия си сериен автомобил.

 

Вижте какви автомобили ще кара Джеймс Бонд в новия филм Spectre