Sony вече демонстрираха възможностите на собствен конкурент на очилата Google Glass по време на изложението CES 2015 в началото на януари. Устройството се казва SmartEyeglass и сега компанията официално стартира предварителните му поръчки на европейския пазар. Sony потвърдиха, че реалните продажби на SmartEyeglass ще започнат след 10 март, като устройството ще е достъпно първо на територията на Германия и Великобритания, а след това и в други страни на континента, предаде TheVerge.

 

Иновативните очила на компанията са в състояние да проектират текстови съобщения, изображения и други символи директно пред очите на потребителите, но трябва да се свържат към смартфон, за да функционират. Sony SmartEyeglass въюпроизвеждат кадри, които са 85% прозрачни и така те се наслагват директно върху реалния свят, без да пречат да виждате обектите, които ви заобикалят. Ключова разлика между очилата с добавена реалност на компанията e, че за разлика от Google Glass те разполагат с чифт  монохромни дисплеи пред двете очи на потребителите.

 

Все още не знаем конкретните технически спецификации на устройството освен, че то ще поддържа GPS свързаност и така ще ни улесни максимално в навигирането до локацията, която искаме. Sony се надяват да привлекат вниманието на разработчиците към новия си продукт и така да ускорят създаването на повече приложения за SmartEyeglass. В заключение ще отбележим, че ако се интересувате от очилата с добавена реалност на компанията те вече са достъпни за €670.