Lumia 930 e най-новият смартфон от висок клас на Nokia и вероятно един от последните хардуерни продукти на компанията. Германската търговска верига Cyberport сега разкри детайли за премиерата на модела на европейския пазар. Благодарение на данните разбираме, че продажбите на Lumia 930 на континента стартират само след няколко седмици, предаде WMPoweruser.

 

Цената на базовата версия на устройството се очаква да е €599, а доставките и в мрежата на Cyberport стартират на 15 май. Смартфонът е оборудван с 5-инчов Full HD дисплей базиран на технологията ClearBlack с плътност от 441ppi и Gorilla Glass 3 защитно стъкло. В задната част е разположена 20-мегапикселова PureView камера с Carl Zeiss оптика, автофокус, двойна LED светкавица, като Lumia 930 се захранва от четириядрен Snapdragon 800 процесор на Qualcomm.

 

Другите характеристики включват вградена памет от 32GB, 2GB RAM, батерия с мощност от 2420mAh и дебелина от 9,8 милиметра. Tрябва да отбележим, че устройството работи и с новата платформа Windows Phone 8.1 OS, което също е едно от предимствата му. Lumia 930 ще е достъпен в оранжев, зелен, черен и бял цвят, като потребителите могат да се възползват от възможностите на гласовата услуга Cortana.