Навигационната услуга HERE бе едно от най-сериозните предимства на Nokia пред нейните конкуренти преди да се съгласи да продаде мобилния си бизнес на Microsoft. Благодарение на нея потребителите могат да работят в реално време с актуални карти от над 100 държави и да избират най-прекия път до дадена локация в повече от 800 града в цял свят. Nokia HERE също така поддържа гласови команди, Turn-by-Turn навигация и включва опция за работа в офлайн режим, съобщава Mashable.

 

Досега услугата бе в бета версия и можеше да се изтегли от официалния ѝ уеб сайт, но сега вече е на разположение от онлайн магазина Google Play. Собствениците на смартфони и таблети с Android OS могат да я инсталират безплатно на своите устройства. Новата версия също така включва възможност да контролираме работата на Nokia HERE с гласови команди в 18 допълнителни държави, с които общия им брой става 118.

 

Услугата е съвместима с Android 4.1 OS или по-висока версия на платформата, а компанията вече работи и над версия за iOS, чиято премиера ни очаква през следващата година. Ако искате да изпробвате алтернативна навигация на Google Maps на мобилната си джаджа определено трябва да обърнете внимание на новото предложение на Nokia. HERE е полезна и лесна за използване услуга, която вече е на разположение за най-популярната мобилна платформа на този линк.