Nokia стартира само преди няколко месеца продажбите на първия си Аndroid OS базиран смартфон, но вече разработва негова по-бърза версия. Предстоящият модел X2 се очаква да включва няколко подобрения, но също и да запази достъпната си цена. Интересното е, че в блога Nokia Conversations поставиха таймер, който индикира, че компанията планира да представи нов продукт на 24 юни, съобщава Neowin.

 

Oчаква се на тази дата да видим премиерата на модела X2, който ще се конкурира с популярни бюджетни модели като Moto E и Moto G на Motorola. Слоганът разположен над таймера гласи „Green with envy”, което вероятно означава, че смартфона ще е достъпен в различни и ярки цветове, както предшественика си. Според непотвърдена информация Nokia X2 ще има по-голям дисплей, по-бърз процесор и двойно повече оперативна памет.

 

Новото предложение на компанията в ниския клас ще е оборудван с 4,3-инчов дисплей с резолюция от 800х840 пиксела и вероятно отново ще използва технологията IPS. Моделтт ще ни предложи двуядрен Snapdragon 200 процесор, 4GB вградена памет, 1GB RAM и 5-мегапикселова камера. По този начин само след няколко ще разберем не само цената, но и кога ще можем да купим новия смартфон на Nokia.