В края на миналия месец от Nokia официално реализираха премиерата на три нови бюджетни смартфона, които могат да работят едновременно с приложения за Windows Phone OS и Android OS. Трите модела от гамата носят имената X, X+ и XL, като най-евтиният от тях се очаква да е достъпен за потребителите на цена от едва €99. Любопитното е, че сега в интернет се появиха данни, според които Nokia разработва нов модел от своята популярна гама Lumia, съобщава Pocket-Lint.

 

Въпросното устройство носи кодовото име „Martini” и се очаква да работи с новата Windows Phone 8.1 OS. Информацията за съществуването му бе потвърдена в Twitter от @еvleaks, а трябва да отбележим, че официалната премиера на платформата се очаква през април. По този начин именно тогава вероятно ще станем свидетели на представянето и на новия Nokia Martini.

 

За съжаление на този етап не разполагаме с никакви данни за техническите спецификации на предстоящия смартфон и дали той ще е фокусиран към бюджетния сегмент или ще е модел от висок клас. Припомняме ви, че в следващите няколко седмици се очаква Мicrosoft да финализират сделката за придобиването на мобилния бизнес на Nokia. Така Martini може да се превърне в последният хардуерен продукт на компанията с бранда Lumia, което само по себе си прави новия смартфон в още по-специален модел.