Nokia Lumia 1020 продължава да е един от най-добрите смартфони за фотография, който можем да открием на пазара днес. Моделът превъзхожда конкурентите си с впечатляващата 41-мегапикселова PureView камера, която е допълнена от Carl Zeiss оптика, Xenon и LED светкавици, като поддържа и оптична стабилизация на изображенията. От компанията сега решиха да намалят официално цената на устройството на европейския пазар, за да привлекат по-голямо внимание сред потребителите, информира Geeky-Gadgets.

 

По този начин Lumia 1020 вече може да се купи на континента за €399, което е осезаемо по-атрактивна стойност от досегашните €495. Една от причините за този ход на Nokia е и премиерата на новите смартфони на финландската компания, а именно Lumia 630, 635 и 930. Другите интересни характеристики на устройството са 4,5-инчовия AMOLED дисплей с HD резолюция, двуядрения 1,5GHz процесор на Qualcomm, който е допълнен и от 2GB RAM.

 

Вградената памет е 32GB, но е добре да знаете, че Lumia 1020 не разполага с допълнителен слот за microSD карта. Смартфонът също така има Dolby Digital Plus високоговорители, батерия с капацитет от 2000mAh и може да се купи в жълт, бял, черен и червен цвят. Предстои да видим дали по-ниската цена ще допринесе за по-високите продажби на Lumia 1020 на европейския пазар.