Смартфоните на водещите компании стават по-бързи всеки месец и вече станахме свидетели на масовото навлизане на модели с осемядрени процесори и 3GB RAM на пазара. Последното устройство на Google и Motorola, а именно Nexus 6 е едно от най-впечатляващите устройства на пазара и отчете висок резултат от над 47 хил. точки на бенчмарк теста AnTuTu. По този той се превърна в един от най-бързите смартфони с Android на пазара преди премиерата на Samsung Galaxy S6, който отчете внушителните 68 157, коментира PhoneArena.

 

По всичко личи, че много скоро неговата корона също ще бъде отнета, тъй като Google подготвят премиерата на нова версия на Nexus 5. Според данните въпросното устройство демонстрира впечатляваща производителност, тъй като отчита резултат от цели 85 530 точки в AnTuTu. От своя страна това ще го превърне в най-мощният смартфон с Аndroid, който сме виждали досега в технологичната индустрия, което е доста впечатляващо.

 

За съжаление все още не знаем какви технически спецификации ще ни предложи новия Nexus 5, за да постигне този изумителен резултат. Oчаква се, обаче той да е произведен отново от LG, но дизайна му да се различава сериозно от този на тазгодишния флагман на компанията: G4. Предстои да видим дали това ще е първото устройство, което ще се захранва от мощния Snapdragon 820 процесор на Qualcomm, чиято премиера ни очаква до края на годината.

 

Вижте новият смартфон Nexus ще има 5.7-инчов QHD дисплей