Учените от NASA създадоха впечатляващо изображение, което според тях ни предоставя най-цветния и детайлен кадър на Вселената, който сме виждали досега. От агенцията са използвали снимки заснети от телескопа Hubble и неговите камери в периода между 2003г. и 2012г. Самото изображение е част от проекта „Ultraviolet Coverage of The Hubble Ultra Deep Field”, информира Gizmodo.

 

Снимката използва кадри от всяка една честота, която телескопа може да регистрира, преминаваща през спектъра на ултравиолетови, инфрачервени и видими лъчи. NASA споделиха, че в него са уловени приблизително 10 хил. галактики, които се простират назад във времето до няколкостотин милиона години след Големия взрив. Според учените добавянето на ултравиолетовата светлина е инструмента, който им позволява да заснемат липсващите обекти.

 

Досега те не са разполагали с достатъчно данни за периода, в който повечето звезди във Вселената са се формирали. Уникалната снима обхваща дистанция от впечатляващите 5-10 млрд. светлинни години и ни показва Космоса по начин, който не сме си представяли досега. Ако искате да видите изображението на космическия телескоп можете да го направите от този линк.