Представяме ви 48-ия продукт от класацията „Топ 100 най-добри джаджи за последните 90 години”. Това място от нашата класация е отредено на Razr V3 – мобилния телефон на Motorola, който очерта нова насока в еволюцията на технологията и може да се нарече перфектното технологично бижу.

 

След като се появи Motorola Razr V3 през 2004 година, всички ние започнахме да възприемаме телефоните не само като необходимо и полезно устройство, но и като моден аксесоар. Перфектно произведение на техниката, телефонът не предлага кой знае какви функционални нововъведения, но това, което включва, е поднесено по невероятен начин.

 

RAZR е сгъваем и в същото време е бил по-тънък от повечето тогавашни телефони. Телефонът е изработен с голямо внимание към всеки отделен детайл. Това оставя усещане за масивен и здрав продукт. По-голямата част от корпуса на RAZR е изработен от алуминий и разполага с външен цветен дисплей, и 2.2-инчов цветен дисплей от вътрешната страна, опция за плейбек на MPEG-4 видеоклипове, и камера с 4х увеличение.

 

Клавиатурата обаче заслужава особено внимание, тъй като при нея - с цел пестене на място - липсват познатите издадени бутони. Тя е напълно плоска и изработена от метална сплав с химично изрязани буквено-цифрови означения. Резултатът е достатъчно футуристичен и за най-заклетите фенове на сай-фай филмите, особено вечер, когато синята неонова подсветка се вижда в цялата си прелест. Motorola продава около 110 милиона V3S само за четири години въпреки доста високата цена от $ 500.